A- A A+

Bantuan

Kadar pengguna: 1 / 5

bintang aktifBintang tidak aktifBintang tidak aktifBintang tidak aktifBintang tidak aktif
 

Laman Web JPN Kelantan menyediakan kemudahan untuk capaian Orang Kelainan Upaya (OKU) / Disability Access.

Pengguna buta warna;

 

  • Bagi pengguna buta warna, terdapat beberapa pilihan warna disediakan di ruangan sebelah kiri setiap halaman Laman Web JPN Kelantan. Pengguna boleh memilih warna daripada seleksi warna yang diberikan dan warna templet Laman Web JPN Kelantan akan berubah serta-merta.

 

Pengguna warga tua;

 

  • Bagi pengguna warga tua, Laman Web JPN Kelantan ada menyediakan kemudahan pilihan saiz teks yang berbeza. Pilihan saiz teks tersebut dipaparkan di ruangan sebelah kiri setiap halaman Laman Web JPN Kelantan. Pengguna boleh memilih samada untuk memilih saiz teks yang lebih besar atau lebih kecil, mengikut kesesuaian.

 

RSS

 

RSS atau RDF Site Summary adalah suatu aplikasi XML (Extensible Markup Language) mengikut tahap spesifikasi W3Schools . Ia merupakan suatu format sindikasi berita dan digunakan sebagai agen untuk mendapatkan berita atau data secara atas talian daripada halaman web yang menyokong aplikasi ini.


Apa itu RssReader?

RssReader adalah satu program yang membolehkan anda menerima berita atau maklumat dari halaman web yang menyokong aplikasi RSS terus ke desktop anda. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai RssReader, sila ke halaman ini http://www.rssreader.com/

 

Manual Bantuan

Manual Bantuan bagi Laman Web Rasmi Jabatan Perhutanan Negeri Kelantan telah disediakan bagi memudahkan pelawat-pelawat untuk melayari laman web ini. Untuk capaian kepada manual pengguna, sila klik link di bawah:

 

Search

Mengenai Kami
Keluaran Utama Hasil Hutan dan Penggunaannya